Last Son Of Eve

Dark Sky

Nobuts

Last Son of Eve ! Het vermogen om pop-songwriting te combineren met prog en heavy elementen is de perfecte match voor het geluid van LSOE!

Last Son of Eve heeft een tweerichtingsuitleg als het gaat om de naam van het project. De eerste verwijst naar de moeder van Steef (lead) die Eve heet. Hij is de laatste zoon van zeven jongens. De andere verklaring is gebaseerd op een meer bijbels thema. Last Son of Eve staat voor de laatste generatie in de stamboom van de hele mensheid, geboren uit Eva. De wereld verandert snel in totale waanzin, zijn wij op weg naar ons onheil? Die vraag wordt in verschillende nummers benaderd vanuit verschillende, herkenbare hoeken.

DARK SKY(Power Metal), een band die bekend staat om haar krachtige en energieke live-optredens. Het dan ook niet voor niets dat de band al meerdere keren met de grote namen uit de hardrockscene op het podium heeft mogen staan, zoals Doro en de band Magnum.

DARK SKY werd in de vroege jaren 80 opgericht als een schoolband in Rottweil / Duitsland en stond voor het eerst op de internationale kaart op de internationale kaart met het debuutalbum “Believe It”, dat groot succes had in Azië, vooral in Maleisië. In 2002 verscheen het tweede album “Edge Of Time”, waarmee ze ook in hun thuisland op de kaart kwamen. Het werd gevolgd door “Living & Dying” en “Empty Faces”, die de band aan hun hardere kant toonden zonder hun handelsmerkmelodieën te verliezen. In 2012 brachten ze “Initium” uit, een conceptalbum.Vanwege persoonlijke omstandigheden konden DARK SKY niet toeren met dit album, maar ze speelden hier en daar wat shows. Een van hen was een support-optreden in hun geboortestad voor de Zweedse supersterren EUROPE.Deze show werd gefilmd en opgenomen voor de eerste live CD en DVD van de band. De dvd bevat alleen de show, terwijl de cd’s zijn uitgebreid met 6 nieuwe studiotracks. Een van hen is een cover van de Pia Zadora-klassieker “When the Rain Begins To Fall”.

In 2018 bracht Dark Sky een live CD / DVD digi-pak-uit getiteld “Once”.

Nobuts: Nederlandstalige rock met een verhaal

Nobuts is power pop met een grote P. Niet opdringerig, noch voor eigen parochie. Met spaarzame woorden die nieuwsgierig maken naar wat de muzikanten drijft. De muziek kenmerkt zich door invloeden van de jaren ’80, met name U2, maar ook Bob Dylan is een belangrijke invloed. Het wèrkt, dampt en stuwt.

Nobuts startte in 1990 als Engelstalige rockband. De eerste demo in 1992 haalde 3FM. In de jaren negentig deed Nobuts support acts voor Raymond van het Groenewoud, Normaal, The Scene en Van Dik Hout en Rowwen Hèze. De eerste Cd kwam uit in 1995, in 1997  kwam de eerste volledig Nederlandstalige Cd ‘Dansen op het Water’ uit. Het Nederlandstalige werk werd steeds meer het handelsmerk van de band, waarbij ze zich ontwikkelden tot uitstekende songwriters. Nobuts speelde onder andere in Paradiso, P60 en Tivoli de Helling. In 2000 werd de Cd ‘Tot het licht wordt’ uitgebracht. In 2004 kwam de vijfde Cd ‘Als alles is gezegd’ uit. Met goede recensies, diverse radio- en TV-optredens
In het voorjaar van 2005 kwan het eerste Nobuts boek uit;  ‘Zonder wind zit alles tegen’ In 2011 brengt Nobuts ‘De Kwestie’ uit. De nieuwe nummers vanaf 2012 laten invloeden horen van Coldplay, Snow Patrol en Muse.

Nobuts is een gepassioneerde band met een verhaal, zonder opdringerig of betweterig te willen zijn.